Mr. Magic 
f.2006 e: Simsalabim

Köptes som 5-6 åring och tog lång tid att utbilda innan han kunde börja som skolhäst. Han har sedan blivit en av de absolut bästa man kan tänka sig, välskolad, lagom motor, och genomsnäll. Utbildad och tävlad tom MsvC dressyr och 1.10 hoppning. 
Såldes i början av 2021 till en av våra elever och står kvar på anläggningen.

Seamie
Val. f.- 09 Connemara
Utbildningsnivå - Dressyr FEI Hoppning 1m

 

Köptes sommaren 2015, var då helt outbildad och med mycket nerv. Utbildades och skolades in i verksamheten till att bli en storfavorit - så snäll och godhjärtad. Ställde alltid upp och gjorde sitt bästa.
Väldigt fin och lättriden. Tävlades t.om MsvC med placering och vinter i LA dressyr mot stora hästar. Samt startad 1m hoppning

Seamie lämnade oss alldeles för tidigt i livet i slutet av augusti 2019 fick han kraftig kolik som inte gick att häva. Evigt saknad.

Mc Laren "Mackan"

Valack f.2004 med okänd härstamning

Han var en klippa i verksamheten, snäll i allt och lätt att sitta på. Kunde ridas även av barn och hade alltid glimten i ögat. Utbildad MsvC dressyr 1m hoppning. 
Mackan beslutades att pensioneras vintern 2019 pga återkommande hälta som ej gick att lockalisera. Han bor nu utanför Stockholm hos en familj som promenad och sällskapshäst. De jobbar med att rehablitera hästar och förhoppningen är att han ska hållas frisk och kry.

Helios

Val. f.-2000 e: Troll 660 - Epson. Ca 164cm

Han är en egen uppfödning (uppväxt med Uranos). Han var Maddes första stora häst och hon red honom från 4-10års ålder och upp t.om MsvB dressyr. Han såldes till en hopptjej som tävlade t.om 120cm på med placering.

Hösten 2014 köpte vi tillbaks honom och han var en fenomenal läromästare för våra elever - stora som små.

Han lämnade oss hösten 2018 pga återkommande hälta.

Jacquline   sto f.- 96 fux med okänd härstamning. Ca: 157cm

Jacquline var vår släktning Charlottes häst som flyttade till oss ifrån Gustavsberg sommaren 2011 för att börja som skolhäst. Hon hade tidigare hopptävlat med många vinster och placeringar t.om 1.15m. Ann har tävlade henne i lättare klasser i hoppning med flera placeringar som resultat.

Utbildad LA/MsvC dressyr

Jacquline var mycket omtyckt av både ungdomar och vuxna. Hon lämnade oss hösten 2018 pga hälta.

Rielly A

C-ponny som va mycket omtyckt men höll tyvärr inte för ridning så går numera som sällskapsponny/pensionär hos en bekant

Jolita: Sto f.-01
 Skimmel import från Polen. Häst på ca 165cm.

Jolita kom till ridskolan sommaren –08. Hon var ett mycket trevlig oc omtyckt sto. En "bekväm" häst att sitta på och med lagom bjudning, hon kan dock tända till när det är busväder eller hoppning Hon har startat någon LB dressyr så här långt tillsammans med en av våra elever, är utbildad MsvC dressyr. 
Hoppar banor upp t.om LD-LC.

Jolita pensionerades sommaren 2018 

Eley Two "Ellie"

Sto f.09 C-ponny

Hon köptes sommare 2017 tänkt till ridskolan men trivdes inte alls i ridskolemiljön med olika ryttare/personer varje dag så hon såldes i februari 2018

Widna-Tabun "W-T"

Sto f.-07 e:Saracen u. Wanta ue:Wabigon 

W-T var en genomsnäll ponny och lätt och trevlig att rida. Tyvärr ledsnade hon på ridskolelivet så hon såldes i februari 2018

Utbildad LA dressyr

 

Uranos: Val f.-00
Brun, Sv halvblod e: Troll ue: Curaccao Ca: 165cm

Uranos föddes på Ekelund och var från början tänkt som avelshingst och tävlingshäst inom dressyr. 2007 blev han ridskolehäst och älsadk av alla, tävlades t.om MsvC dressyr och 1m hoppning, . Han var mycket omtyckt av alla elever och gick med både nybörjare och avancerade elever. En snällare och goare häst får man leta efter. 

Han somnade in på Ekelund efter 18år i januari 2018 - älskad och saknad

Attyrory Boss "Boss"
Import Irland, okänd härst. 130cm f.-09 

Köptes in i september 2015, tyvärr visade sig han lite för reaktiv för ridskoleverksamhet så därför trimmades han mest av Madde som även tävlade honom upp t.om LA:4 som han även VANN (mot stora hästar) på drygt 66%. Han hade stor talang även för hoppning.

Ubildad LA hoppning och FEI dressyr 

Tävlad med vinst (går mot stora hästar eftersom han har överårig ryttare) i sin debut i LB dressyr på nästan 70% och vann i oktober även en regional LA:4 mot stora hästar på drygt 66%

Såldes i februari 2017

Bishops Lough Little Gent: Val f.- 93
Fux med okänd härstamning. D-ponny 148cm

Gent köptes från början som tävlingsponny i hoppning till Sofia Holmqvist. Han hade då tävlat till och med MSV hoppning. Sofia tävlade honbom t.om LA hoppning och även dressyr under många år. Han började sin karriär på ridskolan –07 och var då väldigt het som "gammal" tävlingsponny från hoppbanorna, det tog flera år innan han kunde lunka runt med nybörjare på ryggen. Han blev såsmåningom en av de absolut mest omtyckta hästarna och har lärt oerhört många elever sina första staplande steg.

Gent avslutade sina dagar i december 2016 pga ålder/sjukdom.

Elton

Val. f.- 2007 e: Nipr ox - Chess - Astronaut - Celsius 

Ca 159cm

Elton köptes i april 2011 och var då riden väldigt lite. Han utbildades och visade sig vara en riktigt fin häst som dessutom rörde sig bra. Han tränades de första åren för Erik varannan vecka med Madde och de han även med att starta en LD.

Tävlades t.om LA där han gick på drygt 64%. Högsta % och placering blev i LB med 70% och en 2:a placering. Var mycket omtyckt av både vuxna och barn/ungdomar.

Elton såldes i november 2016 då han ej passade helt i verksamheten-

Athos: Valack f.-97
Han är brun, och korsning mellan halvblod och nordsvensk. Ca 166cm

Athos är en grov men jätte go häst som är mycket samarbetsvillig. Han har tävlat till och med LB dressyr och är utbildad Msv:C. En häst som var älskad pch mycket uppskattad av många - stora som små elever!
Vann ridskole DM i dressyr 09.

Athos pensionerades ifrån ridskolan sensommarn 2016 efter många års flitigt arbete hos oss, han kom till oss som 4-åring

Jazza : Sto f. – 93
Skimmel, med okänd härstamning. Jazza är en C-ponny på 135 cm.

Hon var en riktig hoppmaskin i början men kom på senare år på att man inte alltid måste hoppa bara för att ryttaren styr mot ett hinder. En riktig dam med mycket krut i till en början i sin karriär på ridskolan men blev lugnare med åren, ibland kunde det dock hända att hon tänder till när man rider ut och galopperar mycket eller om någon duktig sätter lite tryck i henne att hon fick riktigt fart i benen. 

Jazza är pensionerades julen 2015 och vandrade till de evigt gröna ängarna i maj 2016

Tuareg "Ture"

Valack född 1996 av rasen P.R.E. Högt älskad av många - båda stora och små - under sina år som skolhäst. Fantastiskt snäll och en riktig läromästare, gjorde inte ryttaren rätt så blev det väldigt sällan rätt.

Ture lämnade oss hastigt i en olycka vid uteritt sommaren 2015.

Ceasar

B-ponny valack

Han inte vara hos oss mer än ett knappt halvår, han blev snabbt en storfavorit bland barnen och hoppade gärna.

Vi fick tyvärr lova att ta bort honom sommaren 2015 p.g.a problem med magen som inte gick att göra något åt.

Gordgeous Boy : Val f.-00 Mörkbrun NF e: Fredriksbergs Esa ue: Rolökke Swallow D-ponny 145,5cm

Gordon var en ponny med goda kvaliteer i både hoppning och dressyr tävlad till och med LC hoppning och LA dressyr. Han rids av både nybörjare och mer avancerade ryttare. Han är en pigg och glad ponny som alltid har glimten i ögat. Han har deltagit i både hopp och dressyrlag från klubben och gör alltid sitt bästa på tävling. Har flera placeringar i LC/LB dressyr.

Gordon lämnade oss våren 2015 då hans hovbroskförbening förvärrats och ej längre gick att behandla.

Golden Grape

Connemara sto f.-94 e: Brolötens Grafit - Dale Haze

Grappan var mycket omtyckt av både barn och våra mindre vuxna som fick möjlighet att rida henne. En pigg ponny som mer än gärna hoppade.
Tävlades i hoppning av våra ridelever och med förra ågaren hoppade hon upp t.om LA

Grappan pensionerades vår/vintern 2015 och flyttade till ett Connemara stuteri utanför Växsjö

SHADDOW 13

Valack f.-2002 Imp. Tyskland

"Shadde" är en maxad D-ponny vi köpt in till ridskolan sommaren 2013. Hoppade bra och allt man styrde på samt var fin i dressyren.
Tyvärr passade han inte in som skolhäst utan vi valde att sälja honom  igen sommaren 2014.

Flying John Van Navange

Denna häst är är en olycklig historia. Köptes in till ridskolan våren 2011. En stor herre på närmre 180cm. Supersnäll i all hantering och en riktig kelgris, blev Maddes "skötebarn" och favorit då hon skötte vidarutbildningen och även tävlade några starter i LB dressyr med fina % Och placeringar.
Var i dåligt skick då han kom men med tiden blev han riktigt fin och visade sig då också röra sig för mycket för att egentligen passa som skolhäst.
Hoppade även mycket bra men det gick undan.

Efter att visat hälta vid flera tillfällen visade det sig vid röntgen att han hade så stora förändringar att det inte gick att göra något.

Han lämnade oss för Trapalanda

Video ifrån hans första tävling: http://www.youtube.com/watch?v=BghyOmlMQYk
Löshoppning: http://youtu.be/zSFMFk04YfE

Nibson    Val. F.-96 e: Sobel Nibs Ca: 165cm

Fux halvblodskorsn. "Nisse" var mycket omtyckt speciellt av våra yngre då han är en klippa med alla former av nybörjare, stora och små. Han kunde däremot vara lite grinig i stallet där han gärna testade vem som bestämmde.  Han var utbildad LB/LA dressyr.

Nisse lämnade oss hösten 2011 pga hälta.
Video: http://www.youtube.com/watch?v=5mEwIcMBtHw

Nedan kan ni se en fin minnesfilm en av våra ridande gjort till minne av honom. Tack Emelie

El Barcelona  val. f.-94
Maxad D-ponny 148cm. Arabiskt fullblod

"Barris" var inte ridskolans egna ponny utan vi fick låna honom av goda vänner. Barris tävlade mycket i både dressyr - LA - och hoppning LA tillsammans med sin ryttare/ägare Josefin Eriksson. Han ingick i lag både i hoppning och dressyr. Han gick med i alla grupper och var mycket omtyckt av både barn och vuxna.
Barris kom till ridskolan i januari 2011 och flyttade ifrån oss i början av september 2011.

Nejlika: Sto f.-97
Hon är en brun C ponny på 140 cm och är en New Forest ponny. e:Prirory Dallas u:Mimosa IV.

Nejlika köptes till ridskolan i augusti 2005, det var en positiv dam som gick fint i dressyren. Hon var också varit med i klubblagen i div. III både i dressyren och hoppningen.
Nejlika gick med alla typer av elever och hon var en sån typ av ponny som man behöver ha lite tryck i säte och ben för att få snurr på henne, annars valde hon själv ett "lagom" tempo som inte gick alltför snabbt. Perfekt läromästare! Hon var även lite av en utbryterska och var ibland lös i stallet på morgonen, hon stod i spilta, så hon lärde sig att knäppa loss grimmskaftet.
Nejlika säldes till en familj i mars 2011
Video: http://www.youtube.com/watch?v=FqwmiFOX09o

Lindsey: Sto f.-02
Mörkbrun D-ponny 
Lindsey kom till oss Ht –08 och har till stor del utbildats av personalen. Hon har bra gångarter och även fin hoppteknik. Lindsey gick med både vuxna och barn. Hon har under tiden hos oss tävlats i både hoppning och dressyr av några av våra duktiga elever.

Lindsey såldes till en familj i Katrineholm i Jan/feb 2011

Video: http://www.youtube.com/watch?v=6nx977dELuM     &   http://www.youtube.com/watch?v=Na9w4xOt0fs

Wega: Sto f.-02
Brun korsning tinker/halvblod

Wega kom till oss sommaren –08. Hon var då sent inriden och bara knappt grundutbildad vilket betydde att vi la en hel del jobb på att vidareutbilda henne. Wega tävlades lite i både hoppning och dressyr av en av våra elever, hon hade bra gång och mycket arbetsvilja. 

Wega såldes i januari 2011 till Ludvika ridskola som handikapphäst.

Video: http://www.youtube.com/watch?v=3Vswn-gxD_g    &   http://www.youtube.com/watch?v=tT1quPyfESo&feature=related
Löshopp: http://www.youtube.com/watch?v=DTdL1xqdL54&feature=related

Kalypso

Sto f.- 96 e:Troll 660

Kalypso är född på Ekelund och var från början tänkt som tävlingshäst till Ann men Kalypso fick ryggproblem som 4-5åring vilket ledde till att hon sedan blev ridskolehäst. Hon gick som ridskolehäst hos oss i ca 10år innan hon såldes. Hon tävlade mest hoppning lätt klass tillsammans med elever.
Kalypso såldes i december 2010 och står nu utanför Strängnäs.

Video: http://www.youtube.com/watch?v=-XbwFk5_wwA   &   http://www.youtube.com/watch?v=kgrGON9JAn0

Cally
Sto f.-93 e: Strätes Karbino - Flight
New forest C-ponny 135cm

Cally var kanon som ridskoleponny, även om hon de sista åren blev lite bekväm och de minsta barnen fick kämpa ganska mycket för att få henne att gå fram. Bra med sådana hästar också - så barnen lär sig att driva!
Cally kom till ridskolan som 5-åring och har lärt många många barn att rida och gilla hästar. Hon har även deltagit i allsvenska lagen flera år i både dressyr och hoppning t.om Div 2. Tävlade t. om LA dressyr med Madde under henns ponnyår.
Cally pensionerades våren 2010 av ålder samt en "upphakning" i höger bak som gjorde att hon behövde "knäckas" till ganska ofta och inte fick vända på för små ytor då detta kunde hoppa ur led igen. Hon lever nu ett lyckligt pensionärsliv med sin "gamla" skötare Jenny Almqvist i ett stall utanför Laxne.
Jenny älskar den ponnyn över allt annat hon har alltid sagt att hon vill ta henne så fort hon inte skulle vara kvar på Ekelund så när det var dags för pension blev valet enkelt.

Walza

Sto f.- 90 e:
Arabiskt fullblod

Walza gick på ridskolan mellan åren -- till -- då hon fick en senskada eftersom hon då var lite äldre bestämdes det att hon skulle bli pensionär och hon hamnade hos en tjej som jobbat hos oss tidigare som sedan betäckte henne. Walza kom sedan tillbaks till Ekelund men då som privathäst sommaren 2010 med sitt föl som sällskap till Gaia med som då hade Bell's Melete vid sidan. 

Walza är nu i "Trappalanda" då hon i december 2010 fick sån kraftig kolik att veterinären var tvungen att avliva henne.

Aramis

Val. f.-97
korsning Sv.Halvblod/ Nordsvensk ca: 158cm

Aramis var en av våra absolut bästa ridskolehästar någonsin. Han och Athos köptes samtidigt då de var 4år ifrån en uppfödare på Gotland. Han var till en början ganska svår och var på inridning ganska länge då han hade sadeltvång. Han blev sedan en mycket populär häst både hos barn och vuxna, genomsnäll och lättriden.
Sommaren 2007 gick han Ridledarkursen på Strömsholm tillsammans med Madde och fick då många fina kommentarer och den ena läraren ville köpa honom till sin egna ridskola i Stockholm.

Tyvärr fick han problem med ett framknä och trots mycket vila och behandling blev han aldrig frisk och vi var tvungna att ta bort honom hösten 2008.

Val. f.- 89
Korsningsponny. Maxad D 148cm

Bonzo var en riktigt pärla och var mångas favorit. Köptes från en hästhandlare tillsammans med Gumman. Han var då i ganska dålig kondition, efterhand blev han  bara finare och finare och det märktes att han var en välskolad och troligtvis först och främst hopponny. Tyvärr vet vi inte alls vad han  gjort innan han kom till Ekelund, vi misstänker att han hoppat ganska höga klasser. Han lärde under sin tid många elever att rida och var mångas förstahandsval då det var dags för hopptävling. Han deltog i både dressyr och hopplag Div 2 med mängder av placeringar både i lag och ind. Han var också en hejjare på galoppombyten och kunde göra riktigt fina serier.
Bonzo slutade sina dagar på Ekelund 2009 av ålderskäl.

Coca-Burra
Sto f.- 89 e: Mowgli - Columbus ca: 164cm

CocaBurra gick på ridskolan tillsammans med både vuxna och barn. Hon var kanon med nybörjare och lättriden och fin för de som kommit en bit i sin ridning. Sista åren hos oss tjänstgjorde hon som avelssto och slutade sina dagar på Ekelund 2009.

Holmedown Cheiftan

Val. f.- 
Highlandponny ca: 152cm

"Challe" var Ekelunds busfrö och var mycket omtyckt av både vuxna och barn. Han var fin att rida, kanske något mer dressyrinriktad med tanke på hans kroppsform. Han var expert på att öppna boxdörren om man inte stängt ordentligt, han  gillade även att "råka" ställa sig på sin ryttares/skötares fötter. Utbildad LA dressyr.

Challe pensionerades 2008 och står nu på Gotland hos bekanta.

Kabyl

Val. f.- 91
Arabiskt fullblod ca 154cm

Kabyl kom från början till Ekelund som privathäst och när de sedan skulle sälja köpte Anns mamma Rose Larsson honom. Han fick då börja gå som lektionshäst och var omtyckt av många elever, gick med både barn och vuxna. Han var mycket fin att rida men kunde vara ganska grinig i boxen. Tävlades t.om LA dressyr med Madde.
Kabyl slutade sina dagar 2007 pga skada

Dolores

Sto f.- 
Korsning C-ponny

"Dolly"

Liten Madde på Amsen

Armstrong
Valack f.-77

Maddes första "riktiga" ponny. Köptes då han var 20-21år till en vid den tiden ganska rädd Madde. En helt amazing ponny som visade sig så mycket bättre än någon trott och tillsammans tog de mängder med placeringar i dressyr där de tävlade t.om FEI.
Även Sofia tävlade honom lite i dressyr på slutet av hans karriär. Samtidigt gick han på ridskolan där han såklart var mycket omtyckt.

Han blev 26år 

Lukas

Valack f.-           Korsing Fjording/Shettis

Lukas var omtyckt av många och var en ponny med vilja av stål. Hade många "toa-besök" på en lektion - han lärde sig väl att man då fick stå still. Supersnäll men ganska stark när han satte den sidan till.

På ålderns höst pensionerades han till en av våra tidigare ridlärare Ylva A som bor mellan Nykvarn och Södertälje. Han levde till 2011

Ann & Aminov

Aminov

Valack f.-    e: Tolstoy

Ca 172cm

Aminov ägdes ifrån början av en tjej vi hade anställd i stallet och när hon sedan skulle sälja honom köpte Anns pappa Jörgen honom då han blivit mycket förtjust i denna snygga häst. Han hade mycket nerv och känsligt temperament, rörde sig mkt bra och hoppade även kanon.

Madde tävlade honom i både dressyr, t.om MsvC, och hoppning LC. Jörgen och Aminov hade ett alldeles särskilt band mellan sig och märkligt nog skötte sig hästen alltid exemplariskt när han red.

Togs bort p.g.a tarmvred på Strömsholm

Gumman

Robin

Cassandra

Trojka

Andromeda

Jaquline

Lotus

Har DU bilder från förr på Ekelund och deras hästar? Du får gärna maila dem till oss :)    madde_8813@hotmail.com