Stallplats

Du som sätter värde på en funktionell anläggning med goda träningsmöjligheter är välkommen till oss med din häst/hästar.
Vi som har häst i stallet är både ungdomar, vuxna samt alltifrån hobbyryttare-tävlingsryttare.
Vi värderar god stämning och härlig gemenskap högt.

Isolerat ridhus som är 20*80m finns i stort sett alltid tillgängligt, 20*40 under lektionstid, vid tävlingar och hoppspecialen på onsdagar 20-21 kan/är ridhuset helt upptaget. Uteridbanan är ca 40*70m och har bra underlag.

Vi har nu lediga boxplater!

Vi tar även emot konvalecens/rehab hästar. 

 

Vi väldigt måna om och noggrana med att det ska vara rent, snyggt och god stämmning på anläggningen och förväntar oss att ni följer de regler och anvisningar som finns angående hästarna och anläggningen 

Träna?
Vi ser helst att du med ambitioner att träna och utvecklas väljer att stå på vår anläggning då vi själva sätter högt värde på vidareutbildning och att hela tiden öka våra egna rid- och teoretiska kunskaper kring hästen och allt därtill.

På Ekelund finns C-tränare i dressyr Ann Holmqvist & Madde Holmqvist, Madde är även diplomerad SRL 2 samt MsvC-domare De finns på plats de flesta dagar i veckan samt B-tränare i hoppning, Erik Berggren med jämna mellanrum. 
Även andra tränare kommer till oss i mån av tid och plats/intresse - Pia Fälth, Lotta Björe, Siv Birgersson, Anna-Clara Pettersson mfl.
Mariefreds RK annordnar även mycket programridningar/Pay n´ Jump m.m

Bildnamn Stora stallet

Boxarna

Vi erbjuder platser i utestallet där vi i den första delen på 9 boxar har hela väggar ända till taket med kontaktgallermot en box samt öppningsbara fönster ut mot hagarna. I den andra delen av utestallet har vi boxar med vanliga galler emellan även dessa boxar har öppningsbara fönster ut mot hagarna. I taket har vi inte plåt hela vägen utan öven en ljus "plastplåt" som gör stallet väldigt ljust och luftigt. I utestallet finns en uppvärmd sadelkammare med kallvatten och stora platsbyggda träskåp för varje häst, i utestallet finns även vår spolspilta. 
Under hösten 2012 blev ett uppvärmt utrymme med uppställningsspiltor samt ytterligare en sadelkammare där man kan göra iordning sin häst färdigt i den nedre delen av utestallet.

I stora stallet samt den gamla stalldelen där finns boxar som är 3*3m samt 3*4m, här har vi galler mellan varje häst och i det stora stallet är det högt i tak och mycket ljust och bra luft. I den lilla gamla delen är det lägre i tak, här finns det fyra boxar. Även här finns det stora rymliga skåp innanför ridskolans sadelkammardel, här finns även ett rum med sadelhängare där inackorderingarna kan hänga en av sina sadlar då de ofta har två, en har man alltså i sitt skåp.
Vill man ha sin häst uppstallad i stora stallet har vi ett kösystem då det oftast är fullt.

Lösdrift 

Hösten 2019 byggde vi en helt ny stor och fin lösdrift för våra unghästar på gården intill, Åbykvarn. Vi tar även emot inhyrda hästar i vår lösdrift.

 

Som inackordering behöver du även lösa medlemskap i ridklubben då de hyr in sig på anläggningen och  hindermaterial osv är ridklubbens. (Du kan självklart lösa licens/tävla för annan klubb) www.mariefredsridklubb.com

Bildnamn Utebanan