Välkommen till ridskolan med det lilla extra 
Hos oss erbjuds du en bra ridutbildning inom främst dressyr och hoppning men även uteritt i skog och mark.
Vi lägger stort fokus på ryttarens sits och balans.

Vi ser till varje ryttare och dess förutsättningar och mål där vi efter varje ridpass ger personlig feedback för optimal utveckling

 

"Vårt långsiktiga mål är att bli en av Sveriges bästa ridskolor med välutbildade hästar, som även är ute på tävlingar och engagerade instruktörer med erfarenhet och kunskap"

Ridskoleverksamheten

 

Vi bedriver privat ridskoleverksamhet i Mariefreds Ridklubbs regi och är certifierade av Ridsportörbundet. För att få delta i lektionerna krävs att man också är medlem i Mariefreds Ridklubb. Medlemskapet i ridklubben inefattar försäkringar, lån av säkerhetsutrustning samt att man får deltaga på klubbens aktiviteter.
www.mariefredsridklubb.com

Totalt erbjuder vi ca 40 pass per ridår då är det praktiskt och/eller teoretisk teori minst 4 gånger av dessa pass, man får självklart gå på fler teoripass även de dagar du inte har ridtid utan extra kostnad. 
Vi strävar efter att få in så mycket teori som möjligt då detta är en viktigt del i ridutbildningen. Vi försöker göra dessa teoripass så innehållsrika som möjligt och att de ska handla om saker som intresserar och utvecklar.

 Våra ridhästar och ponnyer är mycket välutbildade och vi har relativt små grupper vilket gör att det blir mycket "ridning" på lektionerna, max 8 elever/grupp. Vi har drygt 20st skolhästar som är hälften hästar hälften ponnyer, där vi har från B-ponny till hästar.

Flera av våra skolhästar tävlas av våra elever i både hoppning och dressyr på både interna och externa tävlingar. Både våra hästar/ponnyer och elever har utmärkt sig på de senaste årens Riskolemästerskap. Ridskolemästerskapet ordnas varje år och vänder sig endast till ridskoleryttare på ridskolehästar och ponnyer.
Vi har haft flera ryttare/lag till SM finalen!

Vi har ponnys som tävlat/tävlar t.om FEI dressyr samt LA hoppning och stora hästar som tävlat/tävlar t.om MsvB dressyr och LA hoppning.